Sports

Campion Sports & Media (CSM) ofera companiilor servicii de promovare prin sport. Firmele isi pot promova astfel produsele, serviciile sau identitatea prin asocierea cu evenimente sportive, federatii, ligi, cluburi (echipe) sau sportivi, in mod individual. continuare...

Principalul avantaj pe care il aduce promovarea prin sport este loialitatea pentru un produs/serviciu. Loialitatea deriva din sentimentul de atasament pe care fanii il au fata de o echipa sau sportiv. Acesta loialitate se manifesta pentru o perioada lunga de timp.

De asemenea, marketingul sportiv impulsioneaza asocierea consumatorilor in comunitati (membership), vinzarile si recunoasterea marcii/produsului.

Obiectivul nostru este sa obtinem randament maxim din investitia facuta de o companie pentru a-si promova imaginea sau produsele/serviciile prin sport.

CSM ofera clientilor strategiile adecvate pentru ca acestea sa-si atinga obiectivele de marketing, comunicare si vinzari. De asemenea, CSM face posibila intalnirea cu necesitatile si dorintele consumatorilor.

Practic noi jucam in aceeasi echipa cu departamentul Dvs. de marketing pentru a inscrie cit mai multe puncte pentru …vinzari!

Principalele noastre servicii sunt:

Publicitate virtuala TV

CSM este singura companie din Romania capabila sa implementeze servicii de publicitate virtuala TV la transmisiunile sportive si in alte programe.

Publicitatea virtuala reprezinta o insertie digitala intr-o imagine TV a unei grafici publicitare (logo sau animatie 3D), astfel incit imaginea rezultata sa para unitara pentru telespectator.

Publicitatea virtuala se preteaza excelent la evenimentele sportive transmise “live”: meciuri de fotbal, handbal, baschet, volei, tenis, etc. Reclamele virtuale se fac remarcate imediat. Practic, ies din rind in fata clasicelor spoturi animate afisare pe instalatiile LED de la marginea terenului, care au devenit adevarate “cimitire de mesaje”, pentru ca nimeni nu le mai observa, la un moment dat.

CSM a lansat un serviciu specializat in acest tip de publicitate – Magic Ads. Pentru detalii faceti click pe logoul de mai jos.

Publicitate 3D fotbal si sporturi indoor

Expunere MAXIMA pe stadioane cu 3D CamCarpets! CSM este singura companie din Romania capabila sa implementeze reclamele 3D la fotbal si in salile de sport. Din anul 2007, CSM este partenerul firmei daneze AMAYSE, care detine acest patent.

Ideea de baza a reclamelor 3D este crearea unei iluzii optice pentru telespectatori, cu ajutorul unor carpete asezate direct pe gazon (sau stikere lipite pe podeaua salilor), astfel incit acestia sa aiba impresia ca reclama “sta in picioare”.

3D-urile asezate in imediata vecinatate a portilor sunt cele mai eficiente mijloace de reclama pe stadioane, conform unui studiu de specialitate efectuat la meciurile de fotbal. Golul fiind punctul culminant al jocului de fotbal, portile si implicit reclamele adiacente lor, sunt prezente in toate fazele importante ale unei transmisiuni directe, dar si in rezumatele prezentate in jurnalele de stiri sportive si in emisiunile de analizapost joc, precum si in rezumatele si extrasele postate pe internet (siteuri specializate sau Social Media)! In sectiunea “Studii de caz” gasiti mai multe detalii despre impactul 3D CamCarpets in mintea telespectatorilor.

Publicitatea 3D este folosita cu succes atat la fotbal, cit si la sporturile indoor: handbal, baschet, volei, etc.

Reclamele 3D de pe stadioanele de fotbal mai sunt cunoscute sub denumirile: publicitate 3D, bannere 3D, carpete 3D, 3D CamCarpets si simplu – 3D-uri.

O prezentare a 3D CamCarpets puteti descarca facind click pe iconita de mai jos.

Prezentare 3D CamCarpets_2014

Publicitate la portile de fotbal - PortiRed

Reclama Dvs. poate sta acum exact acolo sunt sunt atintiti ochii telespectatorilor de fotbal: LA PORTI. Campion Sports & Media va ofera in EXCLUSIVITATE in Romania reclama tip PortiAds, singurul sistem de reclama agreat de FIFA in partile laterale ale portilor de fotbal.

Avantajele utilizarii PortiAds pentru sponsori sunt:

 • reclama apare exact in momentele cheie ale jocului – fazele de poarta.
 • vizibilitate MAXIMA LA RELUARILE TV ale golurilor si ratarilor.
 • exclusivitate: sponsorul “iese din rand”, facandu-se remarcat imediat in multimea de reclame de pe stadion.
 • datorita pozitiei fixe, beneficiaza de o expunere consistenta, atit in transmisiunile TV directe, cit si in rezumatele, stirile si extrasele cu fazele de poarta, difuzate la TV sau postate pe internet.

Conform unui studiu efectuat in Spania, PortiRed sunt vizibile timp de 16 minute/meci in transmisiunile “live”.

Managementul sponsorizarilor

Cand, unde, cum si cu ce costuri pot sa-mi promovez imaginea, serviciile sau produsele si ce rezultate obtin? Aceasta este intrebarea managerilor cand decid sa investeasca in campanii de promovarea prin sport. CSM are raspunsul: managementul sponsorizarilor. 

Serviciile oferite sunt:

 • Analiza situatiei actuale in domeniul sponsorizarilor
 • Evaluarea obiectivelor de comunicare ale Corporatiei
 • Elaborarea Planului de Sponsorizare
 • Realizarea portofoliului de posibili beneficiari ai sponsorizarii
 • Alegerea beneficiarului adecvat obiectivelor de comunicare ale Corporatiei
 • Incheierea Contactului de Sponsorizare
 • Activarea Planului de sponsorizare
 • Monitorizarea derularii actiunilor de sponsorizare si a bugetelor.
 • Evaluarea si cuantificarea rezultatelor.

Relatii publice

CSM ofera companiilor servicii de PR pentru actiunile de promovare prin sport:

 • organizarea de conferinte de presa;
 • organizarea de evenimente sportive cu participarea mass-media;
 • generarea unui flux de stiri pentru presa scrisa si audiovizuala;
 • monitorizarea presei, etc.

Mingi promotionale

CSM este furnizor de mingi promotionale. Mingiile pot fi personalizate conform designului specificat de client.

Fiind importator direct, va putem oferi preturi foarte bune si un serviciu prompt! Mingiile sunt produse in India, la cele mai inalte standarde de calitate: de la mingi speciale pentru promotii, la mingi de calitate FIFA.

Mingiile promotionale sunt foarte eficiente in campaniile sustinute cu bugete reduse, datorita pretului foarte convenabil. Doar cu costul unei reclame TV, o firma poate beneficia de un numar foarte mare de mingi promotionale!


De-a lungul timpului, CSM a furnizat mingi pentru Unilever (mingi pentru campania « Rexona for Men – Liga Suporterilor »), Bet Cafe Arena, Ringier (mingi Prosport), Antena 1 (mingi pt. campania « Echipa de rugby »), etc.

CSM ofera federatiilor, ligilor si cluburilor servicii de marketing sportiv, PR si comunicare. Detalii in cele ce urmeaza:

Consultanta marketing

CSM acorda urmatoarele servicii de consultanta de marketing:

 • Consultanta pentru infiintarea unui departament de marketing pentru cluburi
 • Coaching de marketing pentru organizatiile sportive
 • Elaborarea de planuri de marketing pentru atragerea de participanti la sportul respectiv, spectatori si fani
 • Strategii si campanii de comunicare/promovare pentru evenimente sportive
 • Managementul marketingului pentru organizatii sportive fara departament de marketing sau cu personal restrins
 • Elaborarea de planuri de marketing dedicate organizatiilor sportive, pentru atingerea obiectivelor stabilite (comunicare, promovare, vinzari,etc).

Vinzari sponsorizari

Bani, bani si iar bani! Cautarea de sponsori reprezinta activitatea principala a managerilor unei organizatii sportive. Si atunci, de ce sa nu apelam la specialisti care ne pot ajuta?

De la infiintare, CSM a atras numerosi sponsori pentru sportul romanesc: bet-at-home.com pentru Federatia Romana de Handbal (cel mai mare contract din istoria sa), Holsten pentru FC Steaua Bucuresti, UNIBET pentru FC Rapid Bucuresti, etc. Iar toate sumele atrase se scriu cu 6 cifre, in Euro!

CSM ofera organizatiilor sportive interesate, servicul de “vanzare a sponsorizarilor”, ceea ce insemna practic cautarea de sponsori care sa asigure finantarea activitatii sportive.

Pachetul de servicii consta in parcurgerea urmatoarelor etape:

 • Analiza situatiei actuale in domeniul sponsorizarilor pentru respectiva ramura sportiva
 • Elaborarea strategiei de atragere de sponsori
 • Identificarea si stabilirea pachetelor de beneficii oferite sponsorilor
 • Realizarea documentelor si simularilor necesare sustinerii activitatii de vinzari a sponsorizarii
 • Realizarea portofoliului de companii capabile sa sponsorizare organizatia
 • Lansarea si prezentarea ofertelor
 • Incheierea contractelor de sponsorizare
 • Activarea beneficiilor sponsorului
 • Monitorizarea derularii actiunilor de sponsorizare
 • Evaluarea si cuantificarea rezultatelor

Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne contactati.

Solutii de reclama si vinzari

CSM pune la dispozitia federatiilor, ligilor si cluburilor doua “masini de facut bani”:

1. Publicitatea 3D CamCarpets

In martie 2007, CSM a introdus in Romania reclamele 3D pe stadioanele de fotbal din Liga I. Acest sistem ingenios aduce profit cluburilor si satisfactie sponsorilor.

Reclamele 3D sunt asezate acolo unde mijloacele clasice de reclama nu pot fi utilizate din motive de securitate a jucatorilor. Ideea de baza a reclamelor 3D este crearea unei iluzii optice pentru telespectatori, cu ajutorul unor carpete asezate direct pe gazon (sau stikere lipite pe podeaua salilor), astfel incit acestia sa aiba impresia ca reclama “sta in picioare”.


Organizatiile sportive pot valorifica astfel noi spatii de reclama aflate in fata camerelor TV, care nu pot fi exploatate cu sistemele clasice: LED Display, bannere fixe sau rotative. Mai mult, pot creste valoarea pachetelor de reclama/sponsorizare oferite la vinzare, prin adaugarea celui mai eficient mijloc de promovare pe stadioane sau in sali de sport, cautat de sponsori pentru ca asigura expunere maxima.

Pentru mai multe detalii despre reclamele 3D la fotbal si la jocurile de sala, va rugam sa ne contactati.

Prezentari 3D CamCarpets pentru fotbal si 3D Signs pentru sporturi Indoor puteti descarca mai jos:

2. Publicitatea la portile de fotbal – PortiAds

In 2015, CSM a introdus in Romania un nou sistem de publicitate deosebit de spectaculos in transmisiunile TV – PortiAds. Acesta este singurul sistem de reclama agreat de FIFA pe partile laterale ale portilor de fotbal.

Odata cu introducerea acestui sistem, pentru cluburile de fotbal apar noi oportunitati financiare. Daca sunteti manager de club si doriti sa va cresteti veniturile din reclama pe stadion, nu ezitati sa ne contactati. NOI avem solutia sa “faceti bani”!

Portired AS

3. Publicitate virtuala

CSM este singura agentie de marketing sportiv din Romania care detine cunostintele si tehnologia necesare pentru valorificarea publicitatii virtuale la evenimentele sportive. Astfel, putem genera venituri noi pentru organizatorii de evenimente: federatii, ligi, asociatii, cluburi sportive, etc.

Mai multe detalii despre valorificarea publicitatii virtuale, gasiti pe siteul nostru dedicat exclusiv acestui serviciu, www.magicads.ro

De asmenea, CSM ofera organizatiilor sportive interesate servicii de achizitie/vinzare spatii de reclama.

Drepturi media

CSM ofera consultanta pentru managementul drepturilor TV, radio, internet, avind ca obiectiv maximizarea veniturilor obtinute din vanzarea acestora.

Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne contactati.

nodelete

Merchandising

Mechandisingul reprezinta un capitol important in bugetul de venituri al unei federatii, ligi sau club.

CSM poate realiza urmatoarele articole personalizate pentru fan-shopurile cluburilor sportive:

 • mingi personalizate de fotbal, volei, handbal, baschet;
 • materiale textile personalizate: esarfe, tricouri, sorturi, treninguri, fanioane, etc.

De asemenea, CSM poate proiecta linii (colectii) de mechandising vandabile, care sa raspunda cerintelor fanilor. Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne contactati.

nodelete

Relatii publice

CSM ofera organizatiilor sportive, servicii de relatii publice (PR):

 • Elaborarea si implementarea de strategii de comunicare si campanii de imagine
 • Gestionarea relatiei cu mass-media sportiva
 • Flux de stiri pentru presa sportiva
 • Monitorizarea si analiza presei sportive
 • Gestionarea crizelor
 • Organizarea de conferinte de presa
 • Flux de stiri pentru websiteul organizatiei (scrise si/sau video)

Grafica pentru evenimente sportive

CSM ofera urmatoarele servicii grafice:

 • Pentru federatii, ligi si cluburi sportive:
  • pachete identitate vizuala si branding
  • crearea de marci ale organizatiei
  • design mascota, linii de merchandising, etc.
 • Pentru evenimente sportive:
  • concept si design pachet grafic print, DTP, on-line si TV
  • solutii de signalistica, branding si reclama pentru locatie.

CSM ofera sportivilor profesionisti si legendelor sportului (campioni, performeri) servicii specializate pentru valorificarea potentialului lor comercial.